Zeiss Batis 18/2,8 Distagon

Test

Zeiss fortsätter att leverera fantastiska objektiv och utan att säga allt så är även Batis 18mm en riktig höjdare från Zeiss - ett objektiv som du måste läsa om när du får någon minut över, testet finns hos oss!

Mats skriver: Zeiss bygger ut sitt sortiment för Sonys E-fattning och fullformatssensor med ännu en brännvidd. Denna 18mm blir en ultravidvinkel på fullformat och en moderat vidvinkel på kamerahus med sensor i APS-C-format (motsvarar då ca 27mm brännvidd). Den diagonala bildvinkeln är hela 99°. Detta är den kortaste fasta vidvinkeloptiken på marknaden med autofokus, en egenskap som säkert ger en hel del intressenter bara den. Som brukligt med denna serie håller optiken mycket hög kvalitet, både optiskt och mekaniskt, och Zeiss lovar optimal bildkvalitet från centrum till kant tillsammans med en snabb och tyst autofokus.

Läs allt här: Zeiss Batis 18/2,8 Distagon för Sony E-fattning (fullformat)