Sony DSC-RX10 III

Test

Kompaktkamerorna har blivit avsevärt mycket bättre de senaste åren där Fujifilms X100 var en trendsetter och Sonys RX100 var nästa stora milstolpe bland kompaktkameror med större bildsensor än tidigare. Nu är RX10 i version III här...

Mats skriver så här: Autofokushastigheten har länge varit en akilleshäl bland kompaktkameror, och visserligen har det blivit bättre och bättre sista åren, men med nya RX10 III och RX10 II sätter Sony nya rekord. Detta märks speciellt när man använder seriebildtagning 5 b/s och kontinuerlig AF med låst fokuspunkt för rörliga motiv och zoomen inställd på helst inte mer än 200mm. Jag tog ett stort antal bildserier på bilar och cyklister åkandes i riktning mot kameran, och av flera hundra bilder så lyckades kameran sätta fokus mitt i prick på de flesta.

Hela testet läser du här: Sony DSC-RX10 III