Överlevare

Det sitter nåt mitt på vägen!

Nattmörkret har lagt sig. Som tur är så har jag ohälsosamt många extraljus och jag höll en låg hastighet när vi ser något som sitter mitt på vägen. Åh, nej är det en överkörd eller skadad ekorre? Den bara sitter där orörlig, förtrollad av det ljusfenomen som närmar sig, har solen landat? Precis när jag ska gå ut så kommer en till ekorre, så jag vrider kroppen halvt ur led för att slita upp en Nikon D750 med 300/4 PF ur ryggsäcken i baksätet. Skjuter av ett par bilder genom framrutan, vilket blir alla brytningsfel som finns, de bilderna var inte mycket att visa. Båda ekorrarna hoppar glatt iväg. Skönt att de mår bra. Jag står lite illa till med bilen så jag slår på varningsblinkers på ljusrampen på taket så att ingen kör in i mig. Jag kliver ut och ekorrarna studerar solens härskare från närmaste trädet. Det är mörkt. Mycket mörkt. Jag tar fram en ficklampa och lyser mot ena ekorren, men det hjälper inte mycket, men jag drar av några bilder ändå, varav en du ser här. Inte mycket mer att göra, så jag lägger bort kameran och hoppar in i bilen, slår av ljusrampen och börjar köra. En kort bit längre fram runt kurvan så finns ett hus, med en glasutbyggnad, och där står ett antal nyfikna landsortsbor med dryck i handen och med näsan nyfiket tryckt mot fönstren och bara tittar. De måste sett det oranga blinkandet från ljusrampen och undrat vad som stod på. Och aldrig i hela världen skulle de gissat att det handlade om ekorrar, två små söta och ytterst levande ekorrar. I morgon så ser vi på ett vårtecken.

Klicka här för större bild

/Thomas