Nikon 45/2,8 D PC-E Micro Nikkor

Test

Tilt/Shift-objektiv eller Perspective Control som Nikon kallar det, är objektiv som ger utrymme för mycket kreativitet och rolig hantering av skärpedjup och perspektiv. Vi har testat Nikons 45mm och du kan läsa testet hos oss nu!

Mats skriver: Nikons 45mm tilt och shift-optik med ljusstyrka f/2,8. Förställningsbar optik som denna är som gjort för dig som vill ha full koll på perspektivet och större möjligheter att påverka skärpedjupet än vad som annars är möjligt. Tilt betyder att optikens skärpeplan går att luta/snedställa, och shift gör den höj och sänkbar, eller i sidled. Det innebär att man kan bl.a räta upp lutande perspektiv med shift, eller skapa större eller kortare skärpedjup än normalt genom att tilta skärpeplanet.

Resten hittar du här: Nikon 45/2,8 D PC-E Micro Nikkor (Tilt & Shift optik)