Canon lanserar smart produkt!

Nyhet

Ibland överraskas man av en nyhet och idag är en sån dag - Canon lanserar nämligen ett objektiv med inbyggd belysning - och nej, det är inte 1:a april idag. Macro-objektiv med inbyggda LED-lampor, är det här något vi får se på flera objektiv?

Ja, vi tror det för det är en smart funktion och vi har under en tid funderat när det kommer systemkameror som har inbyggd LED-belysning eller i alla fall medföljande LED-lampa precis som tar för givet att de flesta kameror ska ha en blixt antingen inbyggt eller med i kartongen. Det nya objektivet heter Canon EF-M 28mm f/3,5 Macro IS STM och är således till M-serien. Vikten ligger på 130 gram och är utrustad med en 7-bladig bländare, STM-autofokusmotor för tyst och mjukgående fokusering och då inbyggd LED-belysning som aktiveras med en knapp på objektivet. Priset blir ca 3500kr och leverans preliminärt under vår/sommar.

Även en ny blixt, 600EX II-RT och en ny mikrofon, DM-E1, lanseras idag. Blixten kompletterar bland annat 1D X Mark II väldigt ba då den avfyrar 50% fler blixtserier jämfört med föregångaren och den går att använda med ett nytt batteri, CP-E4N, som ger 100% ökning mot föregångaren! Bättre skydd mot överhettning, täckning från 20 till 200mm (14mm med inbyggd adapter) och den inbyggda radiosignalstyrningen gör att det är en riktig "värsting" i klassen. Priset hamnar strax över 7000kr.

Mikrofonen DM-E1 är en kompakt men högklassig mikrofon som ska leverera riktigt bra ljud och lägger sig en nivå över tex Röde och andra populära märken. Shotgun-design med tre olika ljudupptagningslägen och stereo-upptagning ihop med upptagning från 50 Hz till 16 kHz med signal-/brusförhållande på 66 dB och en känslighet på -42 dB är bra specifikationer. Priset landar på ca 3600kr.


Läs mer och boka ditt exemplar redan nu:
Canon EF-M 28/3,5 Macro IS STM
Canon Speedlite 600 EX II-RT
Canon DM-E1