Zeiss Otus 28/1,4

Test

Nu släpper vi vårt test av den nya och fantastiska 28:an från Zeiss. Du behöver inte läsa mellan raderna för att inse att vi gillar den. Det är väldigt, väldigt mycket pengar så kraven är högt ställda från början.

Första man möts av är en rejäl klump till objektiv som inte direkt är välkomnande utan man blir lite smått negativ till en början då vikt och smidighet är viktiga faktorer när det gäller fotoprylar. Men känslan är klinisk och teknisk perfekt, otroligt vad man lyckats med! Plötsligt så blir man snarare nyfiken på hur bilderna blir då man i alla fall inte prioriterat storlek, vikt eller smidighet...

Mats skriver: Zeiss tar kanske inte bara världsrekord i skärpa med denna optik, de vinner förmodligen även i storlek och tyngd bland samtliga vidvinkelobjektiv anpassade för småbildsformatet. Canon-versionen är lite tyngre än till Nikon och väger närmare 1,4 kilo (i förhållande till t ex Canon EF 400/5,6L USM som väger bara 1,25 kilo). Fokusreglaget går med näst intill perfekt motstånd och är väldigt exakt i sin inställning.

Läs resten här: Zeiss Otus 28/1,4, för Canon EF/EOS (ZE)