Sony SLT-A68

Test

Sonys modeller med E-fattning har hamnat i strålkastarljuset men kamerorna med A-fattning har inte slutat att utvecklas och vi har testat den nya SLT-A68 nu för att se hur den står sig mot de starkaste i det konventionella lägret, Canon och Nikon.

Mats skriver: Nya lillebrodern till A77 II är inriktad mot nybörjare och lite mer avancerade hobbyfotografer. Det är alltså en modern kamera som man kan utvecklas mycket med. A68 har en fast monterad halvgenomskinlig spegel, vilket gör att man kunnat använda traditionell fasdetektionsteknik för autofokusen. På ren svenska innebär det seriebildtagning med upp till 8 bilder/s och med fungerande autofokus. Autofokussystemet imponerar på fler punkter, t ex har det 79 st fokusfält (fasdetekterande), vilket är världsledande för denna typ av kamera.

Läs hela testet här: Sony Alpha SLT-A68 test