SONY lanserar!

Nyhet

Sony har lanserat version III av RX10 och det är ett rejält objektiv man har satt dit på nyheten, motsvarande 24-600mm och ljusstyrka f/2,4-4 med Zeiss-logga, vilket borgar för att ambitionsnivån är högst satt!

För dig som uppskattat RX10 och RX10 II eller funderat på en av dessa så finns nu ett tredje alternativ, RX10 III som har samma bildsensor som RX100 IV och RX10 II men som tar omfånget till en ny nivå med hela 600mm tele! Vädertätad och med en fin sökare så är RX10 III troligen drömkameran för många som gillar både filmning och fotografering och vi är myclet spända på att se hur den presterar i vårt test. 4K Video är en självklarhet i en produkt från Sony och i den här klassen och som vanligt har Sony fokuserat mycket på just video-delen och det ser man genom att den har full pixel readout, ingen \"pixel binning\" och tex S-Gamut och S-Log2 för dig som redigerar video på en högre nivå. Kort sagt, kompakt och komplett. Enligt information börjar den att säljas under april månad.

Det mest intressanta idag är att man lanserar två nya objektiv för att bygga ut beståndet i det lite tunna sortiment man haft hittills. Först ut är ett fast 50mm f/1,8 FE som tecknar ut fullformat och blir lite av en standardglugg för den som vill ha ett enklare normalobjektiv till sin A7 eller A6000. Väger bara ca 190 gram och har fina glas inkl 1st asfäriskt. Närgräns på 0,45m och filterdiameter på 49mm. Preliminärt leveransstart i april.

Den andra nyheten är ett FE 70-300mm med ljusstyrka 4,5-5,6 som har laddats med fina glas och glasbehandlingar. Närgränsen är på 0,9m, den har inbyggd bildstabilisering (OSS), fyra asfäriska glas varav två ED-glas, Nano AR-behandling för antireflex-egenskaper, 9 bländarlameller för snygg bokeh, 72mm filterdiameter och en vikt på 854 gram. Leveransstart i maj, preliminärt.


Läs mer om produkterna:
Sony DSC-RX10 III
Sony FE 70-300/4,5-5,6 G OSS
Sony FE 50/1,8