PZ ger nya möjligheter

Nyhet

Canon har tagit fram en hel del innovativa produkter, vissa mer intressanta än andra, och en produkt som inte gjort så mycket väsen av sig men som faktiskt är en riktigt smart och bra produkt är PZ-E1. Men vad är det?

När systemkamerorna kom med video-inspelning så var det inte bara jubel utan även en hel del kunder som inte kände behovet eller som anade att det ändå inte blir en ersättare för en konventionell videokamera så fokus-system och mycket annat är avsett för bästa möjliga stillbildsprestanda och inte video. Det öppnades nya möjligheter med kort skärpedjup, bra hög-ISO-egenskaper och variationen av objektiv men det ersatte inte en videokamera i de flesta avseenden.

Canon har en ny produkt som gör att man kan kombinera funktioner på ett sätt som gör att man både får en bra systemkamera för stillbilder och video och produkten är PZ-E1. Objektiv med motorzoom och steglös eller mjuk fokusering finns ju redan? Ja, det är sant, men när man istället vill plåta stillbilder är motorzoom ingen höjdare och att byta objektiv är heller inte den smartaste lösningen då det blir dyrt att ha dubbla uppsättningar och det tar plats. PZ-E1 är en mycket bra lösning.

Det fungerar så att du kopplar på en mindre enhet på ditt objektiv och då får du motorzoom och en trådlös styrning där du kan styra filmningen med din smartphone eller surfplatta genom en bra app, Canon Camera Connect. PZ-E1 fungerar idag bara till Canons nya 18-135mm men vi är säkra på att kompatibiliteten kommer att breddas med nya objektiv kommande år. Helt enkelt så använder du ditt objektiv som vanligt när du tar stillbilder och när du vill filma monterar du PZ-E1 som ger ett bättre grepp, motordriven zoom och möjligheten att välja mellan långsam eller snabb zoom. Långsam ger en mjuk och filmisk effekt som ger dynamik i vissa lägen. Kort sagt så kan du ersätta din videokamera och din förra systemkamera med denna kombo med tex nya EOS 80D.

Läs mera, se en film och boka ditt exemplar här: Canon PZ-E1, motorzoomadapter