NIKONHELG!

Märket som är en av de absolut mest kända och populära inom fotografering är Nikon. Du kanske är som de flesta på CyberPhoto, en av de som någon gång de senaste årtiondena har använt en Nikon? Nu dedikerar vi en helg till denna gigant.

Vi har testat det mesta från Nikon och du kan läsa de testerna på vår hemsida och du kan se en del av filmerna via länkarna nedan. För oss som kört analogt så har vi säkert flera kameramodeller som man minns med glädje och har man bara plåtat digitalt så har fejden med konkurrenten Canon varit intensiv periodvis - utvecklingen drevs på snabbt tack vare detta! Vi tänker tillbaka till 2007 och lanseringen av D3 och D300, kamerorna som gjorde Nikon otroligt starka i semipro och pro-segmentet då väntetiden på kameran kunde vara upp till ett halvår från att man beställde sitt exemplar.

Passar på att tipsa om NX-D, programvaran som finns kostnadsfritt på Nikons hemsida och om du vill ha en guide för att komma igång med det så har vi en film om det här nedan - du hittar den på vår Youtube-kanal. Också den helt gratis :)

Dynamiskt omfång och låga brusnivåer på höga ISO har varit kännetecken för Nikon sedan dess och även om andra förknippas mera med video idag så var D90 den första DSLR-kameran med videoinspelning och den presenterades 27 augusti 2008. Vilken modell var den första Nikon som du använde? Skriv gärna en rad som kommentar om dina Nikon-minnen. Se till att läsa tester, kolla in våra filmer och gör en bra deal på någon av Nikon-modellerna som vi har på kampanj i helgen - vad sägs om att uppgradera till en D810 med 36 mpixel i helgen? Läge för det!

Några exempel på våra filmer:
Youtube: Nikon P900 - massor av zooom!
Youtube: Nikon D7200 - fågelfotografering
Youtube: Nikon NX-D - gratis programvara
Youtube: Nikon 300 PF VR - nyhet!
Youtube: Nikon D810, D750, D4s - upplösning

Flera filmer hittar du på vår Youtube-kanal!