IRIX introduceras!

Nyhet

Ett nytt objektivmärke att lägga på minnet är IRIX. Man släpper ett 15mm f/2,4 till att börja med och den kommer i två versione, Blackstone som är en rejälare version som väger lite mera men är byggd för dig som behöver maximal hållbarhet.

Den enklare versionen heter Firefly men de har samma bildprestanda men olika känsla och den enklare varianten är lättare och smidigare och att föredra om du inte arbetar i tuffa miljöer. Bländare 2,4-22, nio bländarlameller, 95mm filterdiameter och en ny ytbehandling (Neutrino) för att minimera ghosting, flares och andra optiska effekter man inte vill ha. Ett par ED-glas och totalt 15 glas i 11 grupper gör att den väger lite, Firefly ca 600gr och Blackstone ca 100gr till. Man kan använda filter (95mm). IRIX skriver och poängterar att denna manuella (fokus) glugg är avsedd och utvecklad för högupplösta kameror och därför passar bra till dagens Nikon och Canon (och Sony) med höga upplösningar och att man utvecklat den för att ge bra prestanda även när sensorn är på 50+ Mpixel. Kommer med Nikon, Canon och Pentax-fattning.

Pris och leveranstid kommer under våren 2016.

Boka ditt exemplar här: IRIX 15mm f/2,4 boka här