Inspiration: Timelapse

Känner du att inspirationen inte räcker till? Är det lite tråkigt med fotograferingen just nu? Serkan Günes tipsade oss förra veckan om att skapa ett projekt om vi vill skapa motivation och ett projekt skulle kunna vara timelapse.

När det gäller timelapse så har du nytta av din kunskap när det gäller fotografering och kommer till bild. Komposition och teknisk korrekthet är lika viktiga och det är mer likt fotografering än film så det är inte alltför klurigt att komma igång. Patrik, en av våra kunder, har gjort denna timelapse på första försöket och det borde inspirera dig till att testa: Youtube: Timelapse Lysekil.

Det finns massor av häftiga timelapse på Youtube och ett annat inspirerande förslag hittar du här: Youtube: Timelapse Macro. Du kan använda din kunskap och dina produkter för att göra en timelapse inom makro, porträtt eller landskap. Börja enkelt så att du får in förståelsen, sök på "time lapse" på Youtube och låt dig inspireras! Det finns en färdig timelapse-funktion i många kameror (läs våra tester) vilket förenklar proceduren så klart. Kanske det här är vårens projekt för dig?

Se även vår egen film här: Youtube: Timelapse - en börjanl