Tokina AT-X 14-20/2,0 Pro DX

Test

Vi har redan testat Tokinas nya vidvinkelzoom 14-20mm och du kan läsa testet hos oss, kostnadsfritt som vanligt! För dig som funderar på en vidvinkelzoom så rekommenderar vi att du läser testet...

Mats skriver: Tokina har gjort detta med vidvinkelzoomar till sin specialitet på senare år - och de har lyckats riktigt bra. Nu kommer ytterligare en i raden, som brännviddsmässigt placerar sig lite "mitt i" bland de 11-16, 11-20 och 12-28 Tokina har för DX-formatet (APS-C) idag. Den trumf man har på hand med 14-20 är just den extra fina ljusstyrkan på f/2. Dessutom har man inkorporerat ett främre asfäriskt element i polymer (finns även på t ex 11-20/2,8) som, förutom att korrigera för sfärisk aberration och distorsion, ska bidra till lägre nivåer av ströljus i optiken.

Resten finner du här: Tokina AT-X 14-20/2,0 Pro DX till Canon