Tamron lanserar!

Nyhet

Lansering av nya produkter - igen! Foto är en av de absolut hetaste kategorierna just nu inom elektronik och visst är det kul! Nu kommer Tamron med ett par nya objektiv igen och man känner igen designen, eller hur?

35mm och 45mm var något nytt för Tamron men makro-objektiv är de erkänt duktiga på sen årtionden och nu är nästa generation här. 90mm är fortfarande brännvidden och varför ändra ett vinnande koncept? Många av oss har haft eller har ett 90mm makro-objektiv från Tamron, eller hur? Dessutom lanserar man en fast 85mm som bygger ut sortimentet av fasta objektiv med bra ljusstyrka. Dessutom kommer man med ett tillbehör som gör att du kan uppgradera ditt objektiv (gäller den nya generationen from 35mm och 45mm) själv i framtiden för att bli bättre eller passa med framtida kameror och funktioner. 90mm kommer att kosta 7490kr och de övriga är ej prissatta ännu. Så här skriver man själva:

Det nya 85mm F/1,8 objektivet är det första i sitt slag med hög ljusstyrka, bildstabilisering, väderskydd och USD-motor. Precis som 35mm och 45mm är detta objektiv mycket kompakt jämfört med andra liknande objektiv på marknaden.

Ett av Tamrons allra bästa blir ännu bättre

Det nya 90mm F/2,8 makro är en vidareutveckling och ersättare av nuvarande 90mm som lanserade för ett par år sedan. Den nya versionen får en ännu bättre bildstabilisering över hela området inklusive i makroläget, den redan snabba autofokusen blir ännu snabbare, den får en rejäl ansiktslyftning designmässigt och bildar utseendemässigt därmed familj med 35mm, 45mm och 85mm.

Nya SP-familjen har mycket gemensamt

Effektiv bildstabilisering (upp till 3,5 slutartidssteg), ultraljuds-autofokusmotor, väderskydd, hög ljusstyrka, enastående skärpa, unik antireflexbehandling, kompakt smidig design. Ja, listan kan göras lång på gemensamma egenskaper hos den nya SP-serien.

TAP-in Console

Samtidigt med de nya objektiven lanseras också det nya tillbehöret TAP-in Console, som låter användaren själv göra firmware-uppdateringar och vissa andra inställningar på objektiven. Det nya TAP-in Console-tillbehöret kommer att fungera ihop med de nya SP-objektiven (35mm, 45mm, 85mm & 90mm).

Följande inställningar kan göras med TAP-in Console och den speciella programvaran som kan laddas ner gratis för både Mac och PC:

Uppdatera firmware på kompatibla Tamron-objektiv
Uppdatera firmware på TAP-in Console
Justera fokus-inställningar (back/front-fokus)
Justera autofokusbegränsning på objektiv som har det (i nuläget 90mm makro)
Slå på eller av manuellt inställnings-läge på objektiv som har det, samt justera känsligheten i fokuseringsringen från hög till låg
Justering av bildstabilisering (endast VC-objektiv)
1)Prioritering av stadig sökarbild
2)Standard (fabriksinställning)
3)Prioritering av effekt på bilden
Spara gjorda inställningar som profiler i programmet

Läs mera här:
Tamron SP 85/1,8 Di VC USD
Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro II, 1:1