Tamron AF SP 17-50/2,8 XR Di-II VC LD

Test

Vi har testat hur Tamron 17-50mm f/2,8 står sig när det kommer till dagens kameror och objektiv då många tittar på den och jämför mot Sigma och originaltillverkarnas normalzoomar. Är det fortfarande ett bra köp?

Mats skriver: Objektivet är till större del byggt av plastmaterial men känslan är ändå relativt god med lämpligt motstånd för zoomringen. Det saknar dock möjlighet till "full time manual" -funktion, dvs manuell fokusjustering när optiken står i AF-läget, och i M-läget går fokusringen i mitt tycke med lite väl lätt motstånd och kort intervall. Objektivet har inbyggd AF-motor, men den tillhör tyvärr inte den tystare sorten. Vid zoomning växer det längden ca 3 cm som mest. På vänstra sidan sitter det en låsknapp för zoomen och är tänkt att användas ifall man bär omkring på kameran med optiken riktad neråt. Optisk bildstabilisering är alltid trevligt och i denna optik kompenserar den för ca 3-4 steg längre slutartider än normalt. Blomformat motljusskydd ingår.

Resten hittar du här: Tamron AF SP 17-50/2,8 XR Di-II VC LD Aspherical (IF)