Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR

Nyhet

Som vi berättat om tidigare så testar vi en del objektiv "igen" för att se hur de fungerar med de nya kamerorna som kräver mera då det gäller autofokus och upplösning och idag har vi testat vårsolen...förlåt, Nikons 16-35mm!

Visst blir man glad av den härliga solens återkomst som vi just nu får uppleva! När det gäller Nikons vidvinkelzoom skriver Mats: Objektivet känns rejält och robust med lämpligt motstånd i fokus och zoomring, det är även tätat mot damm och fukt. Autofokus jobbar mycket tyst och snabbt och det går fint att finjustera fokus manuellt även när optiken står i AF-läge. Objektivet växer inget på längden vid zoomning eller fokusering och frontlinsen roterar självklart inte heller. Bildstabiliseringen kompenserar för ca 4 steg längre slutartider än normalt.

Kolla in vårsolen och testbilderna här: Nikon AF-S 16-35 f/4 G ED VR

Detta är ett av många Nikon-objektiv som kommer att prishöjas inom kort, skrivet 25 februari 2016.