G på besök

Vi har haft finbesök idag och det är inte killarna på bilden (från Sony) som vi syftar på utan de fina gluggarna som du kan skymta på bilden. Sonys nya G Master som för tankarna till Minoltas bästa serie som hette just G...

De nya objektiven är till för att komplettera den fina lineupen av kameror med A7-serien i spetsen. Sony har verkligen lyckats att få till ett bra upplägg kring sina kameror men objektiven har saknats för att kalla systemet fullständigt. G Master är den nya serien där vi idag har kikat närmare på 85mm f/1,4 och 24-70 f/2,8, klassiska brännvidder med en bra ljusstyrka. Vi har inte färdiga exemplar för test men de känns precis så där som man önskar att de ska kännas. Genuint och rejält samtidigt som modernt och snabbt. Man märker att de är utvecklade för de nya och snabba kamerorna.

Namnet G Master visar att det här är det bästa man har gjort. Bokstaven G var också namnet på Minoltas bästa objektiv men det är först nu som bokstaven G fått utrymme på objektivet, de tidiga Minolta G-objektiven fick en guldring runt objektivet som syftade på G som i Gold. Historien upprepar sig och Sony är efter ett antal år på en plats på marknaden som få förväntade sig för bara några år sen.

Vill du läsa mera om dagens objektiv så gör du det här:
Sony FE 85/1,4 GM
Sony FE 24-70 GM