Frimärke

En av våra favoritföreläsare och fotografer, Göran Strand, har fått en hel del uppmärksamhet senaste tiden och nu kommer nyheten att fem av hans norrskensbilder kommer som frimärken!

Så här lyder pressmeddelandet:

Jag känner mig otroligt stolt och hedrad över att Posten har valt just mina bilder till frimärkena. De är riktigt fina och det ska bli roligt när de kommer ut i handeln, säger Göran.

Det var redan i december 2014 som Göran blev kontaktad av Posten. De planerade att ta fram en frimärksserie med tema norrsken och tog därför kontakt med Rymdstyrelsen, som i sin tur tipsade om Görans bilder. Urvalsarbetet och formgivningen pågick under hösten, under stort hemlighetsmakeri, och nu ligger frimärkena klara för publicering i slutet av 2016.

Fotograf Göran Strand, som också arbetar under namnet Astrofotografen, har under senare år fått stor uppmärksamhet för sina bilder och filmsekvenser av olika himlafemomen. Han har bidragit med film- och bildmaterial till flera svenska och internationella filmproduktioner. Flera av Görans bilder har utsetts till ”Astronomy Picture of the Day” av NASA och bandet Coldplay använde en av hans norrskensfilmer i musikvideon ”A sky full of stars”.

Grattis från oss på CyberPhoto!