Eruption

Jag hör smygande steg men fortsätter ändå...

Söndagsnatten bjöd på en stor men inte så aktiv show. Hela himlen glimrade i grönt och något enstaka band av ljus dansade över horisonten.

Batteriet laddat, minneskortet tomt, stativet uppe och mössan är på. Allt är redo och jag börjar på ta de första bilderna när jag hör något i skogen bakom mig. Skaren som sakta knäcks av något som har en tyngd större än vad skaren kan bära. Jag lyser dit med ficklampan för att som i vilken höjd ögonen skulle reflektera tillbaka på, men jag ser ingenting. Fortsätter att ta bilder och fler steg hörs. Samma sak, jag lyser med ficklampan men ser ingenting. Det händer några gånger till. Tur att jag inte är mörkrädd. Det kan inte vara en björn då de ligger i ide nu, det borde inte vara en varg, förhoppningsvis inte i alla fall. Så om det är en nyfiken räv så skulle det bara var gulligt och var det en nyfiken älg så har de inte kalvar eller är i brunst just nu så det skulle inte heller vara speciellt farligt. Problemet med älgar är att de är förunderligt tysta och de kan faktiskt gå till anfall. Men det hade varit skönt att veta vad som fanns där. Jag startade bilen och riktade de mer än hälsosamt många extraljusen mot området och såg... just det... ingenting... så jag och en okänd "kompis" njöt av norrskenet tillsammans. Lite läskigt att inte veta vad som smög i skogen.

Lite kul att det ser ut som en eruption av grön massa ur skogen eller kanske som en grön rök som stiger uppåt.

Denna bild tog jag med en Sony A7R II med Zeiss Batis 25/2 på 3.2s, f/2 och ISO 2000.

/Thomas