EOS 1D X Mark II

Nyhet

Canon EOS 1D X var en kamera som tog Canon till fronten för snabba och effektiva sportkameror med sin otroligt säkra autofokus som tydligaste styrkan. Vi testade 1D X och fick uppleva hur "duktig" den var i verkligheten. Nu kommer Mark II.

Med Canon EOS 1D X Mark II så flyttar man ribban ett snäpp till med en ännu snabbare och bättre autofokus, ny sensor med ännu bättre bildkvalitet och upp till 16 bilder per sekund (14 bilder per sekund med full autofokus-funktion). Det här gör att 1D X som koncept stärker sin position som sportkamera och ett bra val för yrkeskunden. Nikon har nyligen lanserat sin D5 (se filmen om den i vår Youtube-kanal eller längre ned i Bloggen) och man har både likheter men också tydliga skillnader. Båda har en nyutvecklad sensor kring 20 Mpixel som ska ge bättre bild, en uppdaterad autofokus för bättre fokusering men sen har Canon valt fart och Nikon trycker på utveckling inom bildprestanda på höga ISO. Hur de står sig mot varandra återstår att se.

Det slutar inte där, man har även 4K Video nu i EOS 1D X Mark II upp till 60p och därigenom Full HD i 120p vilket kommer att vara användbart för många fotografer som vi vet idag har ett krav / möjlighet att leverera filmklipp. Dessutom har Canon valt att bygga in en GPS-enhet i toppen på kameran som ger positions-information på bilderna. Ny WiFi-enhet kommer också, namnet är WFT-E8 men det går att använda den tidigare varianten WFT-E6 också. Autofokusen har lika många punkter som föregångaren men de täcker en större del av bilden. Processor, ljusmätning och övriga komponenter har fått en översyn och snabbats upp. Spontant känns EOS 1D X Mark II som en fruktansvärt stark spelare, troligen oslagbar i sitt segment?

Mera information kommer på produkt sidan där du även bokar din kamera: Canon EOS 1D X Mark II hus

Leveranserna börjar i April/Maj 2016, priset är ca 62500kr inkl moms.