Canon lanserar!

Nyhet

Ännu en rolig dag på jobbet - Canon lanserar flera nya produkter med EOS 80D i spetsen och det är i ett populärt segment den slår sig in. Helt ny sensor på 24 Mpixel men inte nog med det...mycket kommer direkt från storebror EOS 7D Mark II.

För dig som gillar att filma så är 80D ett mycket bra val i prisklassen. Hörlursuttag, mikrofoningång och vinklingsbar pekskärm visar att man vill åt hobbyfilmare med EOS 80D. Däremot är det fortfarande huvudsakligen en stillbildskamera och för det har man uppdaterat autofokusen till en helt ny version med 45 punkter som täcker mycket stor del av bilden varav 27 punkter fungerar fullt ut ner till f/8. Uppdaterad fokusering, inbyggd WiFi, ny sensor och touch-skärm gör 80D till en modern och kraftfull kompis. Test kommer så klart!

Men det är inte slut där. Canon lanserar även ett nytt 18-135mm-objektiv med en ny teknik som kallas nano USM. Fokuseringen är nu ännu tystare och snabbare och vi misstänker att nano USM inom kort kommer på flera objektiv i lineupen. Det mera spännande är att det objektivet är kompatibelt med den nya adaptern PZ-E1 som man monterar på undersidan av objektivet och får då Power Zoom, eller motoriserad zoom, perfekt vid filmning. Kombinationen nano USM och kompabilitet med denna nya adapter kommer vi nog att få se en hel del av framöver och det är något som visar att man verkligen vill ta upp kampen med konventionella videokameror som har en del fördelar...intressant!

Pris på EOS 80D blir ca 12490kr, nya 18-135mm ca 5590kr och adaptern för Power Zoom kring 1400kr. 25 mars är säljstart förutom för adaptern som beräknas landa i juni 2016.

Canon passar på att uppdatera G7X till en Mark II och trycker in betydligt mera processorkraft. Det gör att kameran blir snabbare på nästan alla sätt och den presterar upp till 8 bilder per sekund i RAW, imponerande! En del mindre ändringar som är både kosmetiska, ergonomiska och funktionsbaserade kommer så klart och vi kommer att testa G7X Mark II så fort vi har möjlighet. Kommer i maj och kostar ca 6790kr.


För att läsa mer och boka redan nu, se:

Canon EOS 80D
Canon Powershot G7X Mark II

Canon EF-S 18-135/3,5-5,6 IS USM
Canon Power Zoom adapter PZ-E1