Canon EF-S 15-85/3,5-5,6 IS USM

Test

Ett objektiv som har ett bredare omfång än det som vanligtvis medföljer till kamerakit är detta 15-85mm med bildstabilisering (IS) från Canon och du kanske är en av alla som funderat på detta som uppgradering? Är det värt det?

Mats skriver: EF-S 15-85/3,5-5,6 IS USM är en trevlig bekantskap, den känns relativt välbyggd och zoom/fokusringarna går med lagom motstånd. Autofokuserar snabbt och tyst tack vare USM AF-motor, och går fint att justera fokus manuellt i AF-läget. Frontlinsen roterar ej vid fokusering eller zoomning, vilket är en fördel vid användning av t ex pol-filter. Objektivet ökar i längd ca 4 cm som mest vid zoomning från kortast till längsta brännvidd. Stabiliseringen fungerar som vanligt när det gäller Canons IS mycket bra, 3-4 steg längre slutartider än normalt är fullt möjligt.

Läs resten här: Canon EF-S 15-85/3,5-5,6 IS USM