Börja med timelapse!

Det här är en kreativ och rolig gren av fotografering som gör att du kan utnyttja din känsla för bild och komposition men ändå få en rörlig slutprodukt i form av en film. Det är enkelt och billigt att komma igång!

Kolla gärna in vår film om timelapse här: Youtube: Intervallfoto (Timelapse)
8K timelapse med nya EOS 5DS R: Youtube: 8K Timelapse

Vad är timelapse? Det är stillbilder tagna med ett intervall som du väljer sammansatta till en serie så att det blir en film som slutprodukt. Det här kan visa en blommas rörelser eller en heldags arbete i garaget på ett enkelt sätt och på bara några sekunder. Effekten blir mycket kraftig och lätt att ta till sig och det som krävs är en del fantasi och kanske några nya verktyg. Många kameror har idag timelapse-funktioner för att enkelt ställa in antalet bilder och med vilket intervall de ska tas. För att få en jämn och bra effekt rekommenderar vi alltid manuella inställningar så att inte exponering och vitbalans ändras fram och tillbaka vilket resulterar i en ojämn film.

Många kameror kan bygga ihop bilderna till en film direkt i kameran men man kan även göra det i ett flertal programvaror. Se mera om det i filmen som du hittar ovanför. Ett verktyg man kan ha nytta av är ett huvud som roterar kameran långsamt, tex denna: Contour Camalapse 4 timelapse panoreringsstativ. Det finns produkter avsedda direkt för endast timelapse, som denna från Brinno: Brinno TLC200 Pro Time Lapse. Behöver du veta mera? Ring eller maila oss så hjälper vi dig!

Bli inspirerad här: Se exempelfilm och läs mera om timelapse
Se Martin Wallgrens filmer: Vimeo: Martin Wallgren