Vinnare: Vilda djur

Den andra kategorin, vilda djur, har bokstavligen gjort att vår mailbox exploderat av bilder, helt fantastiska bilder och man förstår alla upplevelser som mötet med människor och djur gett upphov till oavsett om det är i en djurpark eller i vildmarken.

Vi är också glada att de flesta bilder tagna i djurpark är från Nordens Ark och andra anläggningar där syftet och kontrollen på djurens välbefinnande är väldigt viktigt. Vinnarbilden är tagen av Kim Rehnfeldt och är ett exempel på att en bra bild inte behöver redigeras eller efterbearbetas alltför mycket för att vara en vinnare. Känslan i bilden är fantastisk och visst blir man tagen av känslan kring att det är ett kattdjur som vi faktiskt har i Sverige, vilt strövande?

Motivering: Kombinationen av den dunkla känslan, kompositionen och de tekniska bitarna med skärpa på rätt ställe, fin bakgrund som förstärker intrycket och att den är tagen i exakt rätt tillfälle gör att Kims bild är en vinnare. Att det dessutom är vårt mest exotiska rovdjur på bilden gör det inte sämre.

Grattis, Kim!