Sony A6500

Test

Sony har verkligen bombat på med nyheter under 2016 och A6500 var en av överraskningarna för oss, i synnerhet då man redan gjort succé med A6300. Är då A6500 värt mellanskillnaden? Mats reder ut det här för oss...

Mats skriver: A6500 och A6300 är näst intill identiska utvändigt och är försedda med samma typ av sensor, samma AF-system, samma ljusmätare, samma seriebildtagningshastighet, samma sökare, så vid första anblicken verkar det inte vara speciellt mycket som skiljer.

Nu finns det givetvis skillnader för annars hade det inte varit någon mening alls att släppa en ny modell. A6500 har bland annat fått en skärm med touch-fokusfunktion, sensorbaserad 5-axlig bildstabilisering, betydligt större buffert vid serietagning som numera klarar upp till 307 JPEG-bilder per sekvens (eller ca 100 RAW), bluetooth för hämtning av platsdata från smartenhet, möjlighet att skapa time-lapse-filmer i full HD samt välja ut 8Mpixel stillbilder ur 4K-film direkt i kameran, förbättrad slutarkonstruktion m.m.

Allt hittar du här: Sony A6500 test