Fujifilm X-A10

Nyhet

Fujifilm lanserar en ny kamera, X-A10, som blir instegsmodellen i sortimentet och en kamera som faktiskt har saknats då man har ett fint sortiment av dyrare produkter och fina objektiv men inget bra sätt att komma in i systemet.

X-A2 har funnits ett tag men har inte blivit den succé man räknade med och därför behövs X-A10. Vi gillar Fujifilm och är glada att man hittat en ny produkt med inbyggd WiFi och en del bra specifikationer som kan få nya användare att prova på Fujifilm och komma in i deras fina system. Så här skriver Fujifilm själva om nya X-A10:

Mångsidig – men inte komplicerad

FUJIFILM X-A10 är namnet på FUJIFILM's nya instegsmodell som tar över stafettpinnen efter den utgående X-A2. Det här är en idealisk första systemkamera tack vare sitt enkla handhavande men som ändå erbjuder tillräckligt med funktioner för att man ska kunna utvecklas som fotograf. I likhet med sina syskon i X-serien är X-A10 en retrodesignad kamera med små yttermått och låg vikt. Hanteringen är okomplicerad, med en tydlig ratt för val mellan olika programlägen samt två inmatningshjul som underlättar manuell inställning av bländare och slutartid. Autofokusen känner igen ansikten i bilden och med Eye Detection AF aktiverad kan den till och med ställa skärpan på ett öga, helt automatiskt. Kamerans 3-tumsskärm är vinklingsbar 180 grader för självporträtt och tillsammans med funktioner som Smile Detection (tar automatiskt en bild när motivet ler) eller självutlösare som tar bilden först när två eller fler personer står nära varandra blir det enkelt att fånga lyckade bilder på sig själv tillsammans med familj och vänner.

Bildkvalitet i proffsklass

Hjärtat i FUJIFILM X-A10 är en 16,3 megapixel APS-C-sensor som levererar skarpa och detaljrika bilder med lågt brus även i situationer med dåliga ljusförhållanden. Lika viktig som bildsensorn är kamerans processor som levererar det färdiga resultatet. I X-A10 ansvarar den bland annat för att ge bilder med FUJIFILM's berömda färgåtergivning, ett resultat av 80 års erfarenhet från filmtillverkning. Hudtoner återges naturtroget samtidigt som mättade och klara färger skänker liv i grönska och lyster i himmeln en molfri dag.

Vill man få bilder med ännu mer karaktär går det att välja mellan sex bildinställningar som simulerar FUJIFILM's välkända analoga filmer, exempelvis färgintensiva Velvia eller Astia med mjuka färgtoner perfekta för porträtt. Samt tio filtereffekter, däribland nya "Fish-Eye" och "Stjärnfilter". För den som gillar att filma finns videoinspelning i Full-HD, med möjlighet att kombinera optisk och elektronisk bildstabilisering för stadiga tagningar även när man går med kameran. Vill man fokusera manuellt under filmningen kan man utnyttja Focus Peaking, som hjälper till att ställa skärpan på rätt plats i motivet.

Wi-Fi, hypersnabb slutare och rejäl batterikraft

En modern kamera ska göra det enkelt att dela med sig av sina bilder. FUJIFILM X-A10 har inbyggd Wi-Fi som tillåter trådlös överföring till en smartphone/surfplatta. Appen FUJIFILM Camera Remote som sköter uppkopplingen finns för både iOS och Android. Den kan också användas för att fjärrstyra X-A10, inte bara avtrycket utan en rad inställningar som fokus, slutartid och exponering.

Andra finesser som efterfrågats av många användare och som nu finns i nya X-A10 är Panorama, Time Lapse och elektronisk slutare. Den sistnämnda med möjlighet att ställa in hypersnabba tider ned till 1/32 000 sekund! X-A10 får ström från ett batteri som räcker för uppemot 410 bilder på en laddning, med andra ord en hel dags intensivt fotograferande. Den har dessutom stöd för laddning via USB, vilket underlättar hanteringen både hemma och när man är på resa. Och för den som vill ta sig an mer krävande fotografiska utmaningar finns FUJIFILM's stora tillbehörssortiment. I dagsläget 23 objektiv, från ultravidvinkel till supertele samt fyra blixtar.

Leverans januari 2017, pris ca 5490kr inkl XC 16-50mm F3,5-5,6 OIS II

Boka ditt exemplar här: Fujifilm X-A10 kamerahus silver + Fujinon XC 16-50/3,5-5,6 OIS II