Fånga bilen

Att plåta motorsport är precis som mycket annan actionladdad fotografering ganska komplext tack vare de höga hastigheterna och ibland oförutsedda rörelserna men erfarenhet och bra utrustning gör det möjligt.

Du får gärna skriva en kommentar om vad som är ditt favorit-objektiv när det gäller sport, action eller motorsport. Vi vet att ett 70-200mm är något många använder men som de flesta vet kan den bli lite "kort" i vissa lägen och det kan man lösa med att använda en konverter, en kamera med mindre sensor eller helt enkelt skaffa ett objektiv med mera brännvidd. Använder du Nikon så är 300mm PF VR en klar favorit även om du "bara" får ett fast objektiv vilket så klart är en begränsning ibland. Däremot är vikten, formatet och skärpan fördelarna med det.

Att fotografera motorsport gör också att man har nytta av ett bra, säkert och snabbt autofokus-system och här har det hänt grejer! För bara några år sen var det stort sett bara Canon och Nikon som kunde erbjuda kombinationen av bra objektiv och snabba kameror som verkligen dög till detta användningsområde men det har hänt en hel del sen dess! Sony har lanserat supersnabba A6300, A6500 och nu A99 II nyligen samtidigt som objektivfloran ökar och man enkelt kan använda sina Canon-objektiv med en adapter. Inte nog med det så har Fujifilm lanserat X-T2 och den tillsammans med Power Booster Grip och de nya telezoomarna är en kombination som tagit massor av plats på marknaden och platsar bland de andra fotograferna på sport-eventen!

Sen är Olympus E-M1 Mark II på gång med superfart i form av 60 bilder per sekund och det nya 12-100mm-objektivet som överraskat med otroliga prestanda. Du kan läsa vårt testet redan nu på vår hemsida och det är värt att läsa för E-M1 Mark II är en produkt som kommer att synas mycket där ute de kommande åren, det är vi HELT säkra på!

Läs mera om E-M1 Mark II: Olympus E-M1 Mark II kamerahus svart

Läs mera om 12-100mm PRO: Olympus M. Zuiko Digital ED 12-100/4,0 Pro (för Micro 4/3)