Aurora

Den här läckra bilden från Erik Jakobsson visar ett vackert norrsken och vi får in massor av bilder på detta tema. Inom kort startar vi en ny tävling och gillar du astro- och norrskensbilder så kommer det att vara något för dig!

Se till att redan nu börja ta bilder på det temat för det blir fina priser och troligen en hel del konkurrens. Att plåta norrsken kan vara lite klurigare om man bor i södra delarna av landet men häftiga astrobilder kräver sin fotograf oavsett vart man bor. Du har säkert läst CyberPhoto Awards och sett att IRIX fick ett pris för sitt 15mm-objektiv som levererar fantastiska bilder och smarta funktioner till ett bra pris. Läs gärna mer om det objektivet för vi har testat det.

Läs mer om IRIX 15mm: Irix 15/2,4 Blackstone

Är du less på att plåta så kolla in det här: Youtube: Norrsken - Timelapse