Tamron SP 150-600mm G2

Test

Nu har vi testat Tamrons nya version på 150-600mm och frågan är om det är värt att byta? Vilket 150-600mm ska man välja nu när det finns 4st olika varianter på marknaden och både Nikon, Pentax och Canon har konkurrenter. Vi har svaret!

Mats skriver: Större noggrannhet i tillverkning och montering och en förändrad optisk design, med bland annat ett ytterligare linselement jämfört med föregångaren, ska ytterligare förbättra skärpan och reducera optiska störningar. Bländaren är nu elektromagnetiskt kontrollerad även i Nikon-modellen av objektivet, vilket ger större repeternoggranhet, dvs jämnare exponering från bild till bild - extra viktigt när man tar snabba bildserier. Ett nytt zoomlås har kommit till, som gör det möjligt att låsa zoomen på valfri brännvidd genom att skjuta zoomreglaget framåt, för att minska problemet med ofrivilligt ändrad brännvidd.

Läs hela testet här: Tamron SP 150-600/5-6,3 Di VC USD G2 till Nikon F