Panasonic Lumix DMC-G80

Test

Panasonic har lanserat fler kameror än många andra tillverkare de senaste åren och frågan är hur bra G80 är i jämförelse. GH-serien är en succé och tusentals kunder har köpt G-kameror hos oss sen 2008. Blir G80 ännu en succé, eller inte?

Mats skriver: Med skarpa och väl-tecknande objektiv blir också bildkvaliteten mycket bra. Panasonic har valt att ta bort lågpassfiltret framför sensorn i G80 vilket innebär att man också får aningen bättre detaljåtergivning jämfört med föregångaren DMC-G7. Vi rekommenderar dock som vanligt ändå att använda RAW format för att ta vara på kamerans fulla potential. JPG-bilderna blir i regel bra och duger säkert gott och väl för normalt bruk, men det finns så mycket mer att hämta från en RAW-fil, särskilt för dig som har till vana att granska och analysera alla bilder i 100%.

Hela testet hittar du här: Panasonic Lumix DMC-G80 kamerahus + Lumix G Vario 12-60/3,5-5,6 Asph/Power OIS