Leofoto LN-324CH stativ

Test

Ett relativt nytt märke i Sverige är Leofoto och det finns idag en uppsjö med stativ där de flesta tillverkas i Kina och kvaliteten är varierande. Leofoto har siktet ställt högt, att leverera det bästa på marknaden till rimliga priser men klarar de konkurrensen?

Mats skriver så här: Materialval är något man tar på stort allvar hos Leofoto. Man väljer de bästa tillgängliga materialen till sina stativ. Det innebär att alla metalldelar är av höggradig, precisionsfräst aluminium - som hårdeloxeras för att få en snygg och tålig finish. Benen är tillverkade i 10-lagers japansk kolfiberkomposit - vilket sägs vara marknadens bästa (de flesta andra använder kinesiska kolfiberrör idag), och skruvar är av högkvalitativt rostfritt stål. Att man fräser istället för att gjuta ger både ett hållbarare material med mindre godstjocklek och en bättre passning mellan delarna - vilket bidrar till säkrare funktion och bättre känsla.

Läs hela testet här: Leofoto LN-324CH test