DJI lanserar!

Nyhet

Idag lanserar DJI två nya drönare, en storebror till Phantom 4 som får efternamnet PRO och en Inspire 2. Phantom 4 blir extra spännande då den får en kamera med 1" bildsensor på 20 mpixel (den känner man igen?) och 12 stegs dynamiskt omfång.

DJI Phantom 4 PRO får alltså en ny kameraenhet och ser för övrigt ut som en Phantom 4. Kameran får även en mekanisk slutare för att minimera "rolling shutter", en effekt som uppstår vid filmning, i regel mer eller mindre och med denna lösning säger DJI att man minimerat effekten. 4K video i 60P på 100 mbps bitrate och H.265-komprimering. Man har också uppdaterat programvaran och sensorerna för att göra den ännu effektivare när det gäller att undvika föremål i FlightAutonomy-läget.

DJI Inspire 2 är lik version 1 men den är bättre konsturerad med tåligare material och konstruktion och ett bättre batterisystem som ger flygtid upp till 27 minuter. Ny frontmonterad kameran som kan användas av den som styr drönaren medan filmaren sköter den andra kameran separat. Ny programvara och ny teknik ger 5,2K video, 4,2 Gbps för CinemaDNG RAW-video och även stöd för ProRes 422 HQ, ProRes 4444 XQ, H.264 och slutligen H.265.

Två nya Zenmuse-kameror har släppts för användning med DJI Inspire 2. X4S har en 1" 20 mpixel bildsensor med 24mm f/2,8-11 och mekanisk slutare och storebror X5S har en 20,8 mpixel Micro 4/3-sensor med stöd för 8 objektiv. DJI skvallrar även om att det kommer ett handtag för dessa två kameror inom kort för OSMO-liknande användning.

Mer information om pris och leverans kommer inom kort men förvänta dig relativt kort leveranstid för Phantom 4 PRO och Inspire 2 samt kamerorna i början av 2017.

Boka Inspire 2 här: DJI Inspire 2 med en fjärrkontroll
Boka Phantom 4 PRO här: DJI Phantom 4 Pro