Sony RX100 V & A6500

Nyhet

Sony lanserar nya versioner i A6xxx och RX100-serien och man har flyttat fram prestanda ytterligare ett snäpp och RX100 V visar sig vara en riktig fartraket som spontant imponerar i synnerhet när man tänker på att den ryms i fickan...

All information har inte släppts men RX100 V ska vara den snabbaste kompaktkameran någonsin och fullspäckad med processorkraft för att skapa en ultrasnabb kompaktkamera med en riktigt stor buffert. Formatet känns igen från RX-serien och med den snygga sökaren från tidigare modell. Vi kommer att återkomma med specifikationer och mera information inom kort. Ett tillhörande undervattens-hus kommer också som ser riktigt bra ut. Vad sägs om 315 fasdetekterande AF-punkter på sensorn som täcker 65% av ytan och 24 bilder per sekund upp till 150 bilder i full upplösning med autofokus och exponering. RAW om du vill. I en kompaktkamera, imponerande! Förbättrad video, förbättrad slowmotion dessutom. Du kan boka din RX100 V redan nu, förbinder inte till köp men ger möjligheten till så snabb leverans som möjligt. Leverans påbörjas i november 2016.

Boka din RX100 V här: Sony Cybershot DSC-RX100 V

A6500 kommer som en storebror till A6300 med uppdaterad autofokus och "inredning" som innehåller bland annat 5-axlig bildstabilisering för både stillbilder och video. 24 mpixel sensor med förbättrad 4K video och autofokus (425 punkter på sensorn). Vi kommer att uppdatera denna blogg allteftersom. Touchskärm, äntligen, och med fokusstyrning även när du använder sökaren för att med fingret välja vart fokuspunkten ska sitta! 11 bilder per sekund i över 20 sekunder vilket gör att man får en nytt verktyg i många lägen där bufferten varit för liten. 10 programmerbara knappar och reglage. Du kan boka redan nu, förbinder inte till köp men ger möjligheten till så snabb leverans som möjligt. Leverans påbörjas i december 2016.

Boka din A6500 här: Sony A6500 svart kamerahus
Boka ditt A6500 16-70 här: Sony A6500 svart kamerahus + Vario-Tessar T* 16-70/4 ZA OSS

Man meddelar också att alla fabriker är tillbaka i full fart efter jordbävningarna i april. Sonys egen tillverkning av kameror och bildsensorer har påverkats kraftigt men nu ska man vara igång för fullt igen.