Norrsken 1 av 4

Torsdag kväll så slog norrskensappen rekord...

Torsdag. Min pappa kommer upp från Stockholm för att hälsa på och jag hoppas att kunna få bjuda på lite norrsken. Under eftermiddagen börjar det på förutspås norrsken på flera facebooksidor. Efter middagen börjar mörkret falla och på norsskensappen börjar siffrorna på arta sig. Då ringer telefonen och en kompis som bor i Stockholm ringer och funderar på att kasta sig på ett flyg och komma upp för att njuta av showen då alla data pekar på gigantisk show. Jag åkte ut och njöt av första showen, började på fylla minneskortet och mörkret började på att lägga sig. Hämtar kompisen som med sekunder tillgodo lyckades komma med på planet. Sedan drog vi iväg till en närliggande sjö. Kvällen resulterade i hundratals bilder och det var verkligen svårt att välja, men jag valde ut fyra bilder som förhoppningsvis ska skilja sig lite från de vanliga standard norrskensbilderna. Vi börjar sansat med denna bild som jag hållit måttfull och balanserad. Det är så lätt att dra på för mycket då det är trenden på sociala medier. Jag skulle nog säga att det kändes tämligen utomjordiskt att se detta skådespel. Bilden tagen med Nikon D5 + Irix 15/2,4.

Klicka här för större bild

/Thomas