Nikon lanserar!

Nyhet

Två nya objektiv ser dagens ljus idag och ett 19mm PC eller som många kallar det, Tilt/shift-objektiv, och sen det som blir intressant för många, ett nytt 70-200mm f/2,8 som får nya bokstavskoden FL ED VR som efternamn.

Om vi börjar med 70-200 så är det en helt ny konstruktion som väger in på 1,4kg och Nikon verkar ha använt alla verktyg i verktygslådan för att skapa det bästa möjliga objektivet för alla yrkesfotografer och hobbyfotografer som vill ha det bästa. 22 glas gör att det väger en del och av dessa är det 6st ED-glas, 1st fluorid-glas och 1st HRI-glas (högt brytningsindex). Nano Crystal Coat finns också men det förutsätter man från Nikon 2016. För att hänga med i svängarna då 70-200mm ofta används till action och sport är nya VR SPORT-läget som ger bättre AF-spårning och exponeringskontroll samt bättre resultat vid seriebildtagning med fungerande bildstabilisering. Närgränsen är nu 1,1 meter och avbildningsskalan har ökat från 0,11x till 0,21x samt att den är anpassad för högre upplösning...och här misstänker vi att 36 mpixel snart blir frånkört som top-of-the-line, vad tror du?

Ny konstruktion, bättre stabilisering, elektroniskt styrd bländare, och ett bättre stöd till din kamera i form av prestanda samt kantskärpa och upplösning gör att denna 70-200mm blir högst intressant för många Nikon-fotografer. 31390kr är rek.pris.

Boka här: Nikon AF-S 70-200/2,8E FL-ED VR

19mm kommer att kosta ca 38790kr inkl moms och är en ultravidvinkel med PC-teknik eller möjlighet till att luta och förskjuta bilden så att man får kontroll på perspektivet på en mycket hög nivå. Väldigt intressant verktyg för många fotografer som arbetar med arkitektur, i synnerhet inomhus.

Boka här: Nikon 19/4,0 D ED PC-E (Tilt & Shift optik)