Fujifilm Fujinon XF 23/2,0 R WR

Test

Fujifilm fortsätter succén med nya objektiv och 23:an är otroligt populär redan! Vi har testat den och vi förstår varför så många vill ha den trots att den är svår att få tag i. Se till att läsa vårt test på en gång.

Mats skriver: Fujinon XF 23/2,0 är ett litet och behändigt objektiv byggt till större del av metall, som också ger en mycket gedigen upplevelse med fin känsla i fokus och bländarring. Tilläggsbeteckningen WR (Weather (and dust) Resistant) betyder att optiken är tätad runtom, vilket gör den tålig mot regn, vattenstänk och damm (dock ej vattentät). Optiken är utrustad med en stegmotor för autofokus som gör fokuseringen snabb, tyst och exakt. Responstiden ligger på ner till 0,05 s och fokuseringen sker internt utan att objektivet ändrar storlek eller roterar exteriört. Ett litet motljusskydd ingår.

Allt annat hittar du här: Fujifilm Fujinon XF 23/2,0 R WR svart