Canon EF 24-105/4L IS USM II

Test

Bland de första att testa skarpt exemplar av nya 24-105mm från Canon är CyberPhoto och som vanligt kan du läsa testet helt utan kostnad eller inloggning direkt på vår hemsida. Har du frågor om objektivet - skriv gärna en kommentar!

Mats skriver: ASC-tekniken går ut på att minska differensen i brytningsindex när ljuset går från luften in i glaslinsen. Genom att belägga glasytan med bl a ett material med mycket lågt brytningsindex (dock högre än luft) gör man övergången mellan brytningsindexen luft-glas mer gradvis - vilket gör att mindre del av ljuset reflekteras bort. Tekniken bidrar till att styra mer av infallande ljus in genom optiken och minska graden av ljusförluster samt ströljus och reflexer i optiken och den slutgiltiga bilden.

Läs hela testet här: Canon EF 24-105/4L IS USM II test