Canon EF 16-35/2,8 L USM III

Test

Vi är bland de första i världen att kunna testa det här objektivet "på riktigt" och nu kan du läsa testet hos oss! Canon ersätter tidigare 16-35 med nya version III och det är spännande att se hur bra man har lyckats denna gång. Är den världsklass?

Mats skriver: Canons EF 16-35/2,8 är ingen nyhet i sig. Den har redan funnits i 15 år och två varianter - där båda två räknats till de bättre vidvinkelzoomarna på marknaden. Men kraven som ställs ökar efterhand. Nyare kamerahus med fullformatssensor, extremt hög upplösning och snabba fokussystem kräver ytterligare lite bättre objektivprestanda för att komma helt till sin rätt. Därför har man tagit fram en helt nydesignad 16-35/2,8 där man förfinat konstruktionen och även inkorporerat en del nya teknologier för att riktigt optimera prestandan.

Läs allt här: Canon EF 16-35/2,8 L USM III