Tokina lanserar

Nyhet

Tokina Kenko har lanserat ett nytt objektiv avsett för Canon och Nikon, 14-20mm med ljusstyrka f/2,0 avsett för DX / APS-C. Ett mycket intressant alternativ även om kategorin innehåller en del objektiv redan.

Nio blad i bländarkonstruktionen och linselement med avancerade ytbehandlingar tillsammans med en för övrigt mycket modern konstruktion gör att det blir intressant att se hur den levererar. Pris och tillgång är inte känt ännu. En intressant funktion är "clutch focus mechanism" som gör att du växlar mellan autofokus och manuell fokus genom att föra fokusringen framåt eller mot kamera. Det förstnämnda innebär autofokus. Relativt smidig storlek och bra ljusstyrka med stor öppning (82mm filter) är en bra kombination. Du tänker kanske samma sak som vi...tänk om det hade fungerat för fullformat...

Beställ ditt exemplar här:
Tokina AT-X 14-20/2,0 Pro DX till Canon
Tokina AT-X 14-20/2,0 Pro DX till Nikon