Sigma EX 17-50/2,8 DC OS HSM

Test

Vissa objektiv testar vi just nu en gång till då det hänt så mycket bland kamerorna de senaste åren. Upplösningarna är mycket högre än för bara några år sen så vi testar vissa heta objektiv just nu som dagens Sigma 17-50.

Mats har kämpat mot kylan och varit ute och testat trots -25 grader. Så här skriver han: Mot Canons EF-S 17-55/2,8 är det ganska dött lopp på de flesta områden, i det stora hela är det inga markanta skillnader i skärpa förutom att Sigmas presterar faktiskt aningen bättre längst ut i kanter och hörn på korta brännvidder i nedbländat läge. Nikons 17-55/2,8 ger aningen bättre skärpa över hela zoomomfånget och från hörn till hörn, det är dock inga stora skillnader. Canons vinjetterar aningen mer än Sigmas och Nikons något mindre. Fördelarna med Canon och Nikons varianter är att de är och känns bättre byggda (Nikons är även vädertätad) samt har möjlighet till manuell finjustering av fokus i autofokusläget.

Hur den presterar för övrigt och jämfört med Tamron kan du läsa här: Sigma EX 17-50/2,8 DC OS HSM