Olympus PEN-F

Nyhet

Idag lanserar Olympus en ny kamera som vi tror kan ställa till det för många. För det är en risk att sparkontot blir aningens mindre inom kort. Den här kameran talar till både hjärtat och hjärnan och vi gillar den redan.

Rent tekniskt så har PEN-F en riktigt fin sökare som ger en bra upplevelse och till det kommer en ny 20 Mpixel bildsensor som gör premiär i Olympus lineup i en PEN och inte en OM-D, lite otippat faktiskt. Den 5-axliga stabiliseringen innebär att man kan flytta sensor för att ta flera exponeringar ihop till en enda bild genom att flytta sensorn mellan exponeringarna och få ut en bildfil på ca 50 Mpixel. Upp till 10 bilder per sekund är också möjligt vilket visar att processorkraften i nya PEN-F är på en hög nivå. Den har så klart inbyggd WiFi.

Nog om det, över till det som rör hjärtat. Olympus har varit bäst i klassen på att använda sig av sitt arv från den analoga tiden och man fortsätter i samma spår med PEN-F som är en digital version av 60-talets PEN F. Logon liknar den gamla, formatet och vissa reglage samt vredet på framsidan är andra delar på PEN-F som påminner om den gamla versionen. Vi tror att den här kameran skapar habegär hos många fotografer och flera av oss är redan sugna...

Kamerahuset kommer att kosta 13490kr, kit med 17mm f/1,8 15990kr och med 14-42mm 14990kr.

Olympus PEN F kamerahus silver
Olympus PEN F kamerahus svart
Olympus PEN F kamerahus silver + M.Zuiko Digital 17/1,8 MSC
Olympus PEN F kamerahus svart + M.Zuiko Digital 17/1,8 MSC
Olympus PEN F kamerahus svart + M.Zuiko Digital 14-42/3,5-5,6 EZ ED MSC
Olympus PEN F kamerahus silver + M.Zuiko Digital 14-42/3,5-5,6 EZ ED MSC