Nya produkter!

Nyhet

Som du säkert sett har Nikon lanserat D5, D500, SB-5000 och nya KeyMission 360 igår kväll (svensk tid) som du också kan läsa mera om i Bloggen om du bläddrar neråt. I detta inlägg sammanfattar vi vad som lanserats hittills!

Canon har lanserat ett gäng nya kompaktkameror, videokameror och en ny skrivare. Inget som sticker ut bland oss som är fotointresserade vid en första anblick men bra produkter för många användare och konsumenter är det. Canons nya Legria HF G40 innehåller den fina CMOS PRO-sensorn som du kan läsa mera om på vår hemsida om du klickar här: Canon Legria HF G40.

Panasonic har lanserat ett gäng produkter och det finns ett par som sticker ut! Supertele på 100-400mm till Micro 4/3 (vars bildutsnitt motsvarar 200-800mm) med inbyggd bildstabilisering är den som troligen är viktigast och populärast. Det här är en produkt som vi tror kommer att vara relativt populär då Micro 4/3-systemet har saknat vassa tele och supertele-objektiv att välja på. Olympus har också en nyhet i kategorin och mera om det hittar du strax i detta inlägg. Ljusstyrkan är f/4-6,3 och namnet är Leica DG Vario-Elmar 100-400mm samt priset 17990kr.

Den andra häftiga produkten från Panasonic är TZ100, eller Lumix DMC-TZ100. Canon har lanserat ett antal kompaktkameror med 1" stor sensor och nu kommer även Panasonic och tar upp kampen med Sony. Vad sägs om 4K Video, 4K Photo (välj bästa bilden ur filmsekvens), Post Focus (välj bild med fokus på rätt ställe i efterhand), 10x optisk zoom (25-250mm), Leica f/2,8-5.9 objektiv, touch-skärm och en inbyggd sökare? Det är en fullspäckad kompaktkamera. Pris och leverans är ännu inte klart. Vi kan inte låta bli att nämna DMC-TZ80 som är uppföljare i TZ-serien och har nu 4K Video och 30x optisk zoom bland mycket annat.

Olympus har det varit lite tyst om senaste tiden även om man har gedigna produkter i sortimentet. Många saknar en uppdatering på den fantastiskt fina E-M1 men det är inte vad som kommit (ännu) men däremot har man släppt en till glugg i PRO-sortimentet och det är nya 300mm f/4 PRO som du kan boka här: Olympus M.Zuiko Digital 300/4,0 IS PRO (för Micro 4/3). Det här objektivet är stabiliserat och samarbetar med stabiliseringen i kameran och ger upp till 6 stegs effekt vilket är otroligt. Formatet, brännvidden, ljusstyrkan och då stabiliseringen gör detta objektiv till en drömglugg för många av oss, eller hur?

Sony har lanserat en ny serie videokameror där AX53 är den mest intressant. 4K och 100 fps i Full HD för slowmotion i en enkelt använd och kompakt videokamera är läckert. Det kommer även ett par modeller till i mellansegmentet, CX625 och CX450 med vidvinkel på 26,8mm och 5-axlig stabilisering. Dessutom kommer nya actionkameror från Sony och den första är släppt nu, HDR-AS50. Mera om dessa inom kort.