Metz 15 MS-1 Macroblixt

Test

Gillar du att plåta macro? Då kanske du har stött på utmaningen att få nog med ljus när du kör med en riktigt liten bländare och det är därför man använder belysning eller blixt. Vi har testat Metz macroblixt MS-1.

Mats skriver så här: Metz 15 MS-1 är en trådlös macro-blixt (alltså utan kablar!), som styrs från kamerans inbyggda blixt (kräver kompatibilitet med trådlös TTL-blixtstyrning), alternativt extern blixt med samma trådlösa funktion. MS-1 är utrustad med individuellt kontrollerade reflektorer för de två separata blixtrören. Ljuset från de båda blixtrören sprids i diffusorringen och fördelas över bildytan. Denna blixt kan även användas för porträttfotografering.

Vid just porträttfotografering får man den där snygg ringen i ögat som många gillar (reflektion) och det är en smidig lösning jämfört med att släpa konventionella blixtar vilket är en fördel i synnerhet utomhus. Läs hela testet här: Metz 15 MS-1 Macroblixt