Manfrotto 290 Dual

Test

Vi har testat Manfrottos nya 290 Dual som finns med både 3-vägshuvud och traditionell kulled. Det här är ett ritkigt bra stativ som ger dig det man kan förvänta sig både av varumärket och priset. Stabilt helt enkelt!

Mats skriver så här: Ett rejält och högkvalitativt stativ för såväl nybörjaren som den mer avancerade fotografen. Kvaliteten är som hos alla dyrare Manfrotto-stativ, dvs stativet klarar mycket väder, vind, kyla och ganska hård hantering utan att gå sönder. Genomtänkt konstruktion, bra materialval och hög kvalitet från rören ner till minsta mekaniska detalj, såsom benlås och justering av mittpelare.

Ska man välja kulled eller 3-vägshuvud? Det är lite av en smaksak då de har både för- och nackdelar. Kulled är snabbare och smidigare att arbeta med och de flesta har valt en kulled men har du lite tyngre prylar som teleobjektiv eller större kamerahus är 3-vägshuvud rejälare, stabilare och det är något lättare att hitta exakt rätt. Läs testerna så får du lite mera information.

Du hittar testerna här:
Manfrotto stativ 290 Dual med 3-vägshuvud MH804-3W, 3 sektioner, aluminium
Manfrotto stativ 290 Dual med kulled 496 RC2, 3 sektioner, aluminium