Fujifilm lanserar

Nyhet

Det är inte nog med X-Pro2 utan man lanserar även X-E2S, X70 och 100-400mm telezoom går från en planerad produkt till en färdig och nu lanserad produkt. Alla är högst intressanta men det är kul med en så intressant kompaktkamera...

Kompaktkameror med en 1" sensor finns det många av och just sensorstorleken är en het faktor på kompaktkameror sen något år tillbaka. X70 från Fujifilm har samma "inredning" som X-T10 till viss del med 16,3 mpixel CMOS II X-Trans-sensor och en autofokus med upp till 77 punkter. Objektivet är ett fast 28mm f/2,8 och man har skapat en smart lillebror till populära X100 genom att göra en smidigare, mindre, lättare och billigare variant. Sökaren från X100 saknas men istället har man en riktigt bra display som är tiltbar och har touch-funktion. ISO-omfånget är nu 200-6400, den klarar 8 bilder per skund (upp till 10 bilder) och objektivet har niobladig bländare. Det här är en modern kompaktkamera blandad med arvet i X-serien så WiFi och Full HD video finns inbyggt. Den här är mycket spännande. Priset blir ca 6990kr.

Boka svart här: Fujifilm FinePix X70 svart
Boka silver här: Fujifilm FinePix X70 silver

X-E-serien har en klassisk design och många uppskattar den och därför uppdaterar man nu serien med nya X-E2S. Designen är mycket lika de föregående modellerna men det har hänt en hel del inuti kameran. Autufokus är uppdaterad till den senaste versionen med 77 punkter för att komma ifrån det som lite varit Fujifilms akilleshäl även om de senaste modellerna inte varit slöa direkt. Elektronisk slutare som ger möjligheten till 1/32000 sek vid behov (X70 har samma slutarfunktion) och ISO 51200 i högsta läget är andra uppdateringar. Även menyer förändras och görs bättre vilket leder oss till att Fujifilm presenterar att du som har en X-E2 kommer att få en uppdatering i februari som gör att din kamera får den nya looken från X-E2S i menyerna och förbättrade autofokus-prestanda. Priset blir även här 6990kr vilket är överraskande lågt.

Boka svart här: Fujifilm X-E2S svart kamerahus
Boka silver här: Fujifilm X-E2S silver kamerahus

Nya 100-400mm blir ett riktigt fint tillskott och Fujifilm anstränger sig för att tilltala fler fotografer! Även fågel, natur och sportfotografer ska kunna använda Fujifilm och det är något vi tror kan vara rätt väg för Fujifilm. Att Fujifilm är "långsamma" är något som hängt med nu ett tag men de senaste modellerna har varit allt annat än långsamma och de senaste produkterna sen X-T1 lanserades har varit mycket snabba. Objektivet är rejält byggt av 21 linselement och 12 vädertätningar kombinerat med en bländare med nio blad. Den sticker iväg lite i vikt (ca 1,375kg) men tänk då på omfånget och prestandan. Stabilisering har den så klart och den kompenserar upp till 5 steg (!) samt att man har byggt in dubbla motorer för autofokus för bästa och mest exakta prestanda. Det känns också proffsigt med avståndbegränsningen som gör den snabbare för många fotografer. Den här blir populär! Pris 18990kr för objektivet eller 20990kr med x1,4-konverter som inte ska ge avkall på den optiska kvaliteten.

Boka här: Fujifilm Fujinon XF 100-400/4,5-5,6 R LM OIS WR