Fujifilm EF-42

Test

Blixt till Fujifilm är inte den vanligaste frågan vi får men många av oss vet vikten och värdet av en bra blixt och därför har vi testat Fujifilms egna EF-42 för att se hur den levererar.

Så här skriver Mats: Fujifilms näst ljusstarkaste blixten i Fujis sortiment (tillverkad av Sunpak). Passar bäst till lite mer krävande användning, då ljusmängd och vinklingsbar flexibilitet är ett krav. Med detta följer också lite större storlek än hos Fujis övriga blixtmodeller, så blixten matchas bäst av de lite större systemkamerahusen såsom X-T1, X-Pro1/2 m.fl, men i förhållande till liknande blixtar från andra tillverkare så är EF-42 mindre och lättare än vanligt. EF-42 fungerar även med några av de avancerade kompaktkamerorna som har blixtsko.

Resten läser du här: Fujifilm EF-42