Canon EF 500/4L IS II USM

Test

Vi har betat av en del tele-objektiv på sistone och nu släpper vi nytt test av Canons 500mm F4L IS II USM som Mats har använt ute på fält under Januari. Det här är ett populärt val bland en hel del fotografer. Relativt sett.

Mats skriver så här: Canons version II av EF 500/4L IS II USM har blivit mindre och lättare samt fått mer effektiv stabilisering och kortare närgräns än föregångaren. Den långa brännvidden på 500mm gör detta objektiv utmärkt till bland annat sport och djurfotografering, och för Canon-användare det kanske mest mångsidiga objektivet med längre brännvidd än 400mm. Vikten ligger på strax över 3 kg men går relativt bra att handhålla ändå tack vare dess effektiva stabilisering. Passar både fullformat och APS-C kameror, och som för den mindre sensorn ger en motsvarande brännvidd på 800mm.

Men hur den presterar läser du vidare om här: Canon EF 500/4L IS II USM