Adapter Nikon G, E eller F / Sony E-Mount kamera

Test

Vi har tidigare testat adaptrar och nu är det dags för en enklare adapter för dig som vill använda Nikons objektiv på en Sony-kamera som har E-Mount, alltså kameror som A6000 och A7-serien.

Mats skriver följande tips i testet: Fokuseringen och bländaren blir naturligtvis manuella, och bländarringen är steglös. Vilket gör det lite knepigare att hålla reda på vilken bländare man valt, men om man istället utgår från slutartiderna så går det snabbt och enkelt att räkna ut genom att första mäta ljuset på antingen största eller minsta bländaröppning. Exempel: I skogsbilden ovan fick jag en slutartid på 20 sek med objektivets minsta öppning f/16, och genom att vrida på bländarringen på adaptern tills slutartiden halverades till 10 sek så visste jag att bländaren låg på f/11 istället.

Resten hittar du här: Adapter för att använda Nikon G, E eller F-objektiv på Sony E-Mount kamera (t ex NEX, A7R, A6000 m.fl.)