Skenet bedrar...

Henry Kangas har skickat in den här vackra bilden över ett norrsken i Junosuando. Kameran är Nikon D700 och objektivet Samyang 14mm, ett objektiv som väldigt många använder för fotografering så här års över vackra himlar, stjärnhimlar och norrsken.

Så här skrev vi när vi testade det: Samyang 14/2,8 ED AS IF UMC är en extrem vidvinkel som passar både fullformat och APS-C formatet. För att hitta någon liknande brännvidd som ger liknande resultat så måste man upp rejält i pris, minst tredubbelt eller mer beroende på märke. Objektivets starka sidor är kontrast, skärpa och i princip obefintliga nivåer av kromatisk aberration, förutom priset förstås. Den ger väldigt mycket bildkvalité i förhållande till sitt pris och jämfört med konkurrenternas likartade varianter, en given kandidat till vår Toppklass stämpel.

Du hittar den här: Samyang MF 14/2,8 ED AS IF UMC för Canon EOS