Panasonic Lumix DMC-GX8

Test

Vi har testat Panasonics nyhet GX8 och den har en stor plats att ta på marknaden då föregångarna varit succé-kameror. Är du sugen men tveksam? Läs testet så får du kött på benen!

Mats skriver: Panasonic (och Olympus) har länge hållit sig kvar vid 16 Megapixel medan andra tillverkare (som använder sig av större sensorer) bara ökat pixelantalet för varje ny modell som släppts. Jag var därför lite orolig att bruset ökat i och med 4 miljoner fler pixlar på sensorn än tidigare, men det har det absolut inte. Det har snarare blivit mindre brus, och detaljåtergivning har också blivit aningen bättre. Panasonic har alltså lyckats väldigt bra, och med skarp och väl-tecknande objektiv blir också bildkvalitén riktigt bra.

Resten finner du här: Panasonic Lumix DMC-GX8 kamerahus svart